Er zijn van die dagen dat u, inwoners van het landelijke Eemnes, zich onder de verzamelnaam ‘bofkonten’ mag scharen, waarom? Omdat op vrijdag 5 april vanaf 10.00 uur in het prachtige Huis van Eemnes het Open Eemnes BOWLS- tournooi zal worden gespeeld. “BOWLS? Wat is dat nou weer?” hoor ik een enkeling zeggen.

BOWLS is een van oor-sprong Engels balspel, dat over een mat van zo’n 30 meter gespeeld wordt. Er wordt een klein wit balletje (mag ook geel zijn) op een afstand gerold tussen de ongeveer 25 en 30 meter. Dit is de JACK, daar moet een BOWL naar worden gerold. De BOWL is een behoorlijk zware, ietwat afgeplatte bal, die met een bochtje naar het doel, de JACK, moet worden gerold. Niks aan denkt u…

BOWLS- tournooi
Daarom vraag ik alle lezers én niet lezers van De Rotonde 5 april naar het Huis te komen en zich ervan laten overtuigen dat het een ontzettend leuke sport is, waarbij veel wordt gelopen, maar ook de knieën en bovenbenen worden gebruikt. Want men loopt alsmaar heen en weer (dus vele malen die 30 meter) en moet de BOWL ook weer steeds oppakken. De Wethouder van Sport met een groot Sporthart zal om 10.00 uur het Tournooi openen. Wat een prachtig moment om de heer ten Have bezig te zien! Dus geachte lezers van dit mooie blad, komt allen vrijdag 5 april naar jullie eigen Huis van Eemnes.

Iedere vrijdag spelen
Voor de enkeling die 5 april verhinderd is: alle vrijdagen kunt u komen kijken en zelf het spel uitproberen. Om alleen al coryfeën uit het hele land te zien spelen, is het een mooie vrijdag om u zelf ervan te overtuigen dat het geweldig leuke, gezellige en amicale sport is, en goed voor lijf en leden. En over ‘leden’ gesproken: natuurlijk zullen wij het prachtig vinden om nieuwe vrienden én vriendinnen te mogen verwelkomen.

Zoals eerder gezegd, wij spelen iedere vrijdag vanaf 10.00 uur tot 13.30 uur in het Huis van Eemnes, kom kijken en genieten!