Fietsreis door de Himalaya
Ellie en Cok Verhoef presenteren een film met daarin hun fietsavontuur in de Himalaya.
Zij beginnen hun reis in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Vervolgens nemen zij u mee door de Terai nabij de grens met India. Eenmaal in dit machtige land volgen zij via kronkelweggetjes hun route omhoog naar de beroemde theeplantages van Darjeeling. Met uitzicht op de Kangchenjunga, met 8.586 meter de derde hoogste berg in de Himalaya, bereiken zij het oude koninkrijkje Sikkim, verscholen tussen Nepal, Bhutan en China.
Het merendeel van de 600.000 inwoners is Boeddhistisch. De overweldigende natuur is grotendeels ongeschon-den, mede het gevolg van de geringe bevolkingsdichtheid. De hoofdstad Gangtok is het economisch centrum van het land, waar de mensen vooral een bestaan hebben in kleinschalige, zelfvoorzienende landbouw. Het weinige verkeer maakt van dit land een waar fietsparadijs, in tegenstelling tot grote broer India…

Praktisch
Donderdag 21 maart, 10.00-12.00 uur
Locatie: Noordersingel 4, Eemnes
Entree: gratis

Kleuren voor volwassenen
Kleuren is allang niet meer voorbehouden aan kinderen in de kleuterleeftijd.
Het biedt de mogelijkheid tot associatie, verdieping én ontspanning. Ook voor jou! ZIN IN KLEUREN is een project waarbij ontmoeting, verbinding en verdieping uitnodigend werken.
Marja van ’t Wel, auteur van deze kleurboeken, helpt je op weg met tips en meer. Zo vertelt ze bijvoorbeeld hoe je diepte kunt brengen in je tekening door middel van de juiste kleurtechniek toe te passen, maar ook hoe je de ‘knipoog van de natuur’ op je in kunt laten werken.
Heb je zin om te kleuren, maar weet je niet hoe te beginnen? Heb je tips nodig om de goede kleuren te kiezen en toe te passen? Of heb je gewoon zin om lekker samen te kleuren en te praten, onder het genot van een kopje koffie of thee? Meld je dan aan voor dit themacafé!

Maximum aantal deelnemers is 12 per-sonen. Meld je aan via de website of bij de balie van de bibliotheek.

Praktisch
door Marja van ‘t Wel
Donderdag 4 april, 10.00-12.00 uur
Locatie: Noordersingel 4, Eemnes
Entree: gratis

Gratis themacafés bij Bibliotheek Gooi+ ontmoeting, kennis & inspiratie
Samen met vrijwillige ambassadeurs en sprekers uit de regio organiseert de bibliotheek gratis toegankelijke themacafés. Ook niet-leden kunnen deze bijeenkomsten gratis bijwonen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bekijk eens de activiteitenagenda op onze website, of neem de folder met alle themacafés mee in één van onze vestigingen!