Op woensdag 1 mei is het feest in de twee winkels van Kringloop Kleurrijk. Dan wordt het dertig jarig bestaan met de klanten gevierd. In de ochtend starten we in Eemnes, waar de burgemeester de heer Van Benthem om 10.00 uur bij het vieren van het 30 jarig jubileum aanwezig zal zijn. Het is namelijk een beetje dubbel feest, sinds kort is er ook een nieuwe naam: Kringloop Kleurrijk.

Met live muziek, een workshop voor kinderen en wat lekkers is er in de ochtend feest in de kringloopwinkel in Eemnes en in de middag aan de Machineweg 2 in Huizen.
In Huizen zal om 14.00 uur de wethouder mevrouw Van Werven bij de feestelijkheden aanwezig zijn. Bij beide winkels staat er voor het pand van 14.00 uur tot 16.00 uur een ijscokar met heerlijk schepijs voor de kleine kringloopklant. Ook is er in beide winkels de hele dag een Rad van Fortuin waarmee de klanten leuke kadobonnen voor de kringloopwinkels kunnen winnen.

Haal-Maar-Uitelkaar workshop
Ook wordt er op 1 mei in samenwerking met Repaircafé Eemnes en Huizen een Haal-Maar-Uitelkaar workshop voor kinderen in onze kringloopwinkels in Eemnes en Huizen georganiseerd. De workshop is voor kinderen in de leeftijd van 8 – 12 jaar en is van 10.30 – 12.00 uur in Eemnes en van 13.30 tot 15.00 uur aan de Machineweg 2 in Huizen. De kinderen gaan onder begeleiding van vrijwilligers van het Repaircafé apparaten uit elkaar halen. Een spannende ontdekkingsreis waarbij je ook nog wat leert. Voor informatie over het aanmelden voor deze gratis workshop zie www.kringloopkleurrijk.nl

Zowel het Repair Café Huizen en Repair Café Eemnes als onze kringloopwinkels ondersteunen het idee dat kinderen door het uit elkaar halen van apparaten een beter besef krijgen dat er ook nog veel te repareren valt, zodat je uiteindelijk minder weggooit.

De kringloopstichting heeft al 30 jaar drie doelstellingen de afvalberg verminderen door spullen een tweede leven te geven, goede (regionale) doelen ondersteunen en het bieden van werk aan mensen met een minder kansrijke positie in de arbeidsmarkt.

In een bouwloods aan de Streefoordstraat in Eemnes ging de kringloop met beperkte openingsdagen op 30 april 1994 van start. Met twee mooie winkels die 6 dagen per week geopend zijn gaat de organisatie vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Op 30 april is er een uitje voor alle medewerkers om het 30 jarig bestaan te vieren en zijn de winkels eenmalig een dag gesloten, ook voor de inbreng van spullen. Voor meer info ook over 1 mei, ziewww.kringloopkleurrijk.nl