Hulp in Oekraïne en Syrië is hard nodig. Hulporganisatie ZOA collecteert van maandag 25 maart tot en met zaterdag 30 maart voor noodhulp en wederopbouw in zulke landen. “Je zal maar in één klap alles kwijtraken: je huis, je baan, je naasten”, aldus Jan Stern, coördinator van de ZOA-afdeling Eemnes.

“Het is hartverscheurend dat mensen door een alles verwoestende aardbeving zoals recent in Syrië niets meer hebben”, vertelt Stern. “Of omdat er oorlog uitbreekt in hun land, zoals in Oekraïne.”
Hij vervolgt: “Het zou je maar overkomen: je woning is nog slechts een ruïne en je belandt op straat, je verliest je familie of vrienden, je kunt geen geld meer verdienen en je man of zoon moeten met gevaar voor eigen leven vechten voor je land.”

Onderdak, voedsel, water, traumazorg, kapotte huizen herstellen… ZOA zet zich op diverse manieren in voor mensen die lijden onder oorlog of natuurgeweld in 13 landen in Oost-Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. De organisatie blijft in het getroffen gebied totdat de bevolking weer zelfstandig verder kan.

U kunt de stichting steunen door geld te geven aan de collectant. Ook kunt u eenvoudig zelf een digitale ZOA-collectebus aanmaken en die delen met familie, vrienden, collega’s, noem maar op. Zij kunnen die collectebus dan ook weer delen. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen een bijdrage leveren.

Zo maakt u een collectebus aan
Een digitale collectebus aanmaken doet u door naar digicollect.zoa.nl te gaan en de instructie op te volgen. U kunt vervolgens deze digitale collectebus delen met uw contacten via WhatsApp (maximaal vier contacten per keer), Facebook of LinkedIn.

Wilt u meer informatie ontvangen over de actie of zelf aan de deur collecteren? Stuur dan een WhatsApp-bericht of bel naar Jan Stern, coördinator van ZOA-afdeling Eemnes. Zijn telefoonnummer is 06-16931993.