De laatste in de reeks winteroptredens is op zondagmiddag 24 maart, aanvang 14.00 uur in de Koetszaal van Hotel Restaurant Eemland.

Een prachtige afsluiter met de Drentse tweeling Tangarine en de Eemlandse troubadour Gerard Wortel samen met zijn cellist Bas van Waard.

Tangarine
Broers Sander en Arnout Brinks maken al sinds hun twaalfde samen muziek. Ze zijn sterk beïnvloed door de folk van de jaren ’60. De broers brachten vier albums in eigen beheer uit en organiseerden in het hele land optredens, van huiskamers tot buurtcentra. De uit Assen afkomstige broers waren in het noorden van Nederland al uitgegroeid tot regionale bekendheden, maar ze maakten een grote stap voorwaarts toen ze bij Excelsior Recordings tekenden. Met het uitbrengen van het introspectieve Seek and Sigh, startte een succesvolle concertreeks door het hele land. Ook werd Tangarine de huisband van De Wereld Draait Door.
In 2014 wordt het tweede Excelsior-album uitgebracht: Move On, een optimistisch en fris folkalbum. Na een Nederlandse clubtour volgt de persoonlijke theatertournee In Stereo, waarin de broers vertellen over hun broederschap. Opnieuw volgen lovende kritieken. In 2016 schreven ze de muziek voor de muzikale voorstelling Addergebroed over de rijke Johannes van Lier in het achttiende-eeuwse Drenthe.

Gerard Wortel en cellist Bas van Waard
Met zijn eigen Nederlandstalige liedjes en voordrachten, zichzelf begeleidend op gitaar, en muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard, weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen.
Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid.
Zoals het een wortel betaamt gaat Gerard ook nog de diepte in. En dat met teksten die er toe doen, met een grote taaldichtheid en een zodanige snelheid, dat er voor de gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading. Ben je nog maar net bekomen van zijn liedje over zijn angst in de supermarkt, in één adem moet je alweer aanhoren hoe hij als veganist het dilemma van zijn aortavarkensklep declameert, waarna hij direct zijn liefde voor de teckel bezingt. Wortel hekelt, ontroert, laat je ouderwets lachen, meezingen en applaudisseren.

Kaarten à € 17,50 reserveren via gerardwortel@ziggo.nl