Wat een vreemde vraag zult u zeggen, maar als u verder leest zal de titel duidelijk worden. Pax kinderhulp Eemnes is weer druk bezig met de voorbereidingen voor een vakantie van zo’n 24 kansarme Armeense kinderen.

Het laatste bezoek aan Eemnes en omstreken door een groep kinderen uit het Armeense Stepanavan dateert al weer uit 2019. De Coronapandemie en de oorlog in Oekraïne maakten het organiseren van deze vakanties onmogelijk. Het ziet er nu wel naar uit dat we in 2024 weer een groep kinderen kunnen uitnodigen. Met ons contactpersoon Armine uit Stepanavan zijn de eerste afspraken gemaakt en er is zelfs al een datum geprikt. Zo hopen we van zaterdag 6 juli tot en met maandag 22 juli weer een groep te verwelkomen. Hoe groot de groep zal worden hangt natuurlijk grotendeels af van hoeveel gastgezinnen ons willen helpen. Per gastgezin zoeken we plek voor twee kinderen met een leeftijd van tussen de zeven en twaalf jaar.

Nu zult u bovenstaande vraag begrijpen; We zijn nl. op zoek naar gastgezinnen. Vele lezers van De Rotonde zullen ongetwijfeld weten wat dit verzoek inhoudt en zijn misschien als eens, of vaker gastgezin geweest. Zij zullen zeggen dat het natuurlijk wel iets meer is dan alleen maar twee borden extra op tafel. Maar ook zullen ze beamen dat het ontzettend dankbaar werk is en dat men deze kinderen een onvergetelijke ervaring mee geeft. Gedurende deze periode staat men er niet alleen voor. De werkgroep verzorgd een gevarieerd en uitgebreid programma, zodat u uw handen een beetje vrij heeft, of dat u die periode zelf ook meedoet aan dat leuke programma. Veel van de activiteiten zijn nl. ook voor de gastouders en hun eventuele kinderen. Ook kan er oppas geregeld worden als er een moment is dat men door werk of andere verplichtingen echt die dag niet kan. Wilt u komend jaar gastgezin zijn, of wilt u graag wat meer informatie over wat het precies allemaal inhoudt; stuur een bericht naar secretariaat@paxkinderhulpeemnes.nl Wij nemen dan contact met u op en vertellen u geheel vrijblijvend wat een dergelijke vakantie precies inhoud. Ook kunt u op onze website www.paxkinderhulpeemnes.nl meer informatie vinden over ons werk. En tja, over dat plekje voor die twee extra borden, daar maken wij ons geen enkele zorgen over.