De Stichting Wandelvierdaagse ‘Het Gooi’ gaat zondag 10 maart op verkenningstocht in de Eemnesser polder. Wellicht dat de deelnemers onderweg het prille voorjaar al een beetje kunnen proeven.

Na een rondje door ‘het stadje met dorpse allure’, zoals burgemeester Roland van Benthem zijn Eemnes graag noemt, worden de wandelaars langs de mooiste plekjes van het unieke weidevogelreservaat geleid.
Via Blaricum, waar halverwege een koffiestop is ingelast bij de handbalclub SDS, keert de wandelgroep langs de Goyergracht-Noord terug naar start- en finishplaats Laren. De wandeling is circa 20 km lang en verzamelpunt is het clubgebouw van de SV Laren aan het Schuilkerkpad in Laren. Inschrijven kan daar tussen 8.45 en 9.15 uur en om 9.30 uur gaat het gezelschap op pad. Deelname kost 5 euro, inclusief koffie met koek. De 14e editie van de Gooise vierdaagse wordt dit jaar gehouden van 12 tot en met 15 juni. Inschrijven kan via de site www.wandelvierdaagsehetgooi.nl
De Eemnesser burgemeester Van Benthem heeft zich alweer aangemeld als stempelaar als het legioen door zijn stadje trekt.