De Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi trapt het nieuwe jaar op zondag 14 januari af met de traditionele Winterwandeling. Op het programma staat het Rondje Groeneveld, een 20 km groepswandeling naar een van de mooiste landschapsparken van ons land bij kasteel Groeneveld in Baarn.

Vanuit de start- en finishplaats Laren gaat de wandeling over de Zuiderheide, langs Theehuis ’t Bluk, de oostkant van het Laarder Wasmeer en dan via Nieuweroord het spoor over naar de Vuursche bossen.

Via de voetgangersbrug over het spoor bij Baarn steken we dan over naar Landgoed Groeneveld. Hierbij lopen we dan door het park en langs de mooie vijvers naar de Wijnberg en dan verder naar de koffiestop. De koffiestop is op ruim halverwege in Boerderij De Huydecoper op de Amerpoort. De terugweg gaat via het nieuw ingerichte natuurgebied Anna’s Hoeve. Hierbij lopen we langs de nieuwe grote vijver en de berg met het uitzichtpunt. Daarna vervolgen wij de route langs de westkant van het Laarder Wasmeer en gaan dan met een grote lus over de Zuiderheide terug naar de finish bij SV Laren.

Inschrijven kan tussen 8.45 en 9.15 uur in de kantine van SV Laren aan het Schuilkerkpad in Laren, waarna om 9.30 uur gestart wordt. Deelname kost € 5,- (pinbetaling). Dit is inclusief koffie met koek! Honden mogen niet mee. Voor de agenda, data in 2024: 11 februari, 10 maart en 14 april!

Inmiddels is de inschrijving per 1 december geopend en kan er via de site www.wandelvierdaagsehetgooi.nl worden ingeschreven voor de 14e Wandelvierdaagse Het Gooi, die van 12 tot en met 15 juni 2024 wordt gehouden. De deelnamekosten zijn hetzelfde als in 2023. Verdere info op: www.wandelvierdaagsehetgooi.nl