Op 7 mei lanceerde de Versa Vrijwilligerscentrale de campagne ‘Alles dat je aandacht geeft groeit’. Hiermee wil de Vrijwilligerscentrale, door in te spelen op het lentegevoel, nieuwe vrijwilligers werven voor de Gooi en Vechtstreek.

Wat is het echte lentegevoel volgens de vrijwilligerscentrale? Een mens of organisatie helpen groeien, een ander in het zonnetje zetten, buiten de handen uit mouwen steken en er geen gras over laten groeien. Met dit laatste wil de Vrijwilligerscentrale de urgentie duidelijk maken. Loui Nijdam, communicatieadviseur Versa Vrijwilligerscentrale: “Extra vrijwilligers zijn hard nodig. Dit geldt voor seizoensgebonden projecten, maar ook voor de andere vormen van vrijwillige inzet. Vandaar de dubbele laag van onze boodschap.”

Tijdens de campagne, die loopt tot 20 juni 2024, laat de Versa Vrijwilligerscentrale iedereen kennismaken met hoe leuk vrijwillige inzet is. Dit doen ze aan de hand van het thema. Niet alleen vind je op de website van de Versa Vrijwilligerscentrale informatie en verschillende artikelen van zowel bestaande vrijwilligers als de adviseurs vrijwillige inzet over het thema. Ook op hun social media kanalen delen ze verschillende berichten over de campagne. Verder worden potentiële vrijwilligers uitgenodigd voor het spreekuur van een adviseur vrijwillige inzet bij hen in de buurt. Wie dit doet tijdens de duur van de campagne krijgt van de vrijwilligerscentrale een theebloem cadeau. Hiermee verwijzen zij nogmaals met een knipoog naar het thema ‘Alles dat je aandacht geeft groeit’. Nijdam: “We hopen dat onze campagne zorgt voor veel extra vrijwilligers voor de Gooi en Vechtstreek.”

Voor meer informatie over de campagne kunnen mensen terecht op: www.versavrijwilligerscentrale.nl/alles-dat-je-aandacht-geeft-groeit.