Op zondag 26 mei vindt er weer een prachtig cultureel evenement plaats in Eemnes! Het tweede Eemnesser Huiskamerfestival. Na de eerste oproep in de Rotonde van 22 februari kwam het aantal aanmeldingen van artiesten die graag willen optreden snel op gang. Na vier dagen stond de teller al op 18 aanmeldingen, evenveel als het totaal in 2022.

De stichting Een Dijk van Kunst en Cultuur, die het huiskamerfestival organiseert, is nu naarstig op zoek naar bewoners die hun huiskamer op zondagmiddag 26 mei beschikbaar willen stellen. Daarbij hoeft u niet direct te denken aan grote ruimtes, want juist de intimiteit van de huiskamer geeft de voorstelling tijdens het festival een bijzonder karakter. Bij mooi weer kunnen de optredens natuurlijk ook buiten in de tuin plaats vinden, maar de huiskamer is het uitgangspunt. U bepaalt zelf hoeveel gasten naar het optreden kunnen komen kijken. Zodra het maximum aantal gasten binnen is, geeft u door middel van een bord aan dat de voorstelling vol is. De artiest die aan de locatie wordt gekoppeld treedt die middag drie keer 30 minuten op. Het organiserend comité ondersteunt de gastheren en -vrouwen met een tas waarin verschillende benodigdheden en teksten zitten. Half mei komt er ook een informatieavond voor hen waarin de laatste vragen gesteld kunnen worden. De gastheren en -vrouwen van de vorige editie hebben positieve reacties gegeven op het beschikbaar stellen van hun woning. Geïnteresseerd in het beschikbaar stellen van uw huiskamer, maar heeft u nog vragen? info@dijkvankunstencultuur.nl

Woonkamer beschikbaar stellen?
Op www.huiskamerfestivaleemnes.nl staat het aanmeldformulier. Uiteraard kunnen artiesten die zich nog willen opgeven ook terecht op www.huiskamerfestivaleemnes.nl. Daar is een aparte button voor de aanmelding.