Eemnes maakt zich op voor de ontvangst van zo’n 1400 wandelaars die deelnemen aan de 14de Gooise vierdaagse, die van 12 tot en met 15 juni gehouden wordt. Burgemeester Roland van Benthem is weer present als stempelaar op de controlepost bij het Huis van Eemnes, waar de wandelaars worden verwelkomd met dans en muziek.

Eemnes maakt op de eerste dag deel uit van de Meentenroute, die Eemnes en Blaricum met elkaar verbindt. Een nieuwe vondst van de routeplanners, die voortdurend bezig zijn de wandelingen nog te verfijnen. Zo krijgen de deelnemers de mooiste plekjes van de regio te zien, zoals een deel van de Eemnesser polder.
Start- en finishplaats van de vierdaagse is elke wandeldag het sportcomplex van SV Laren aan het Schuilkerkpad in Laren. Dag 2 voert de deelnemers naar de buitenplaatsen van ‘s-Graveland, op dag 3 gevolgd door de Vuursche route richting kasteel Groeneveld in Baarn en de bossen rond Lage Vuursche. Op de slotdag staat de Gooimeerroute langs de eeuwenoude Zuiderzeekust op het programma. Onderweg zijn er voldoende rustpunten om even uit te puffen en de inwendige mens te verwennen. Alle dagen worden de lopers bij thuiskomst in de feesttent verwelkomd met vrolijke muzikale optredens. Liefhebbers kunnen zich inschrijven via www.wandelvierdaagsehetgooi.nl en kunnen kiezen uit 10, 20, 30 of 40 km, maar je kunt je ook per dag aanmelden bij de startplaats.

Voorzitter Tim Bitter van de wandelclub rekent op een flinke opkomst: “Wij hebben namelijk niet alleen de allermooiste, maar ook de gezelligste vierdaagse van ons land.”