Al enkele maanden worden er speelmiddagen georganiseerd door UNICEF op de opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in Eemnes en Blaricum. Er wordt dankbaar gebruik van gemaakt, maar er zijn meer vrijwilligers nodig om gaten in het rooster te vullen.

Daarom is UNICEF op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de kinderen uit Oekraïne een warm welkom willen geven in hun speelruimte en voorkomen dat ze ineens voor een dichte deur staan. In deze opvanglocaties wonen veel kinderen.
Niemand wil dat kinderen in een (nood-)opvang moeten verblijven. Helaas is de werkelijkheid op dit moment niet anders. Daarom is er op deze locaties ook ruimte beschikbaar waar deze kinderen fijn en veilig kunnen spelen. Daarom is onze opvang zo kindvriendelijk mogelijk. Op elke locaties hebben we een kindvriendelijke ruimte, waar kinderen in de leeftijd van 4-12 even uit de stress van hun situatie zijn en zich volledig kind kunnen voelen. In de kinderkamers bieden we de kinderen een plek waar ze veilig en begeleid kunnen spelen. Je krijgt vooraf instructie van UNICEF voor dit vrijwilligerswerk. De speeluurtjes kan je grotendeels zelf invullen, bijvoorbeeld met knutselen en spelletjes doen, etc. Maar er is ook een opzet met een aantal vaste onderdelen beschikbaar vanuit het programma van Unicef. Het is fijn als je regelmatig beschikbaar bent zodat de kinderen ook echt een band met je krijgen. Ideaal is 1 tot 2 keer per week maximaal 2 uur (15:00-17:00). Een Verklaring Omtrent Gedrag wordt verlangd, maar vergoed.

Ben je gemotiveerd? Breng jij o.a. een groot inlevingsvermogen mee en kan je goed luisteren? Neem dan contact op, dan kijken we samen of dit werk ge-schikt voor jou is: e-mail locatiebeheer@belcombinatie.nl of bel eventueel 06 5001 0240.

Stichting Steuncomité Eemnes-Oekraïne steunt dit initiatief van harte en roept mede op je aan te melden als je iets goeds wilt doen en dit bij je past.