De winterse maanden zijn weer voorbijgevlogen, maar niet zonder een flinke dosis warmte in Eemnes. Met een groep van twintig toegewijde vrijwilligers hebben we heerlijke soepen gemaakt en bezorgd aan zo’n 80 tot 90 buurtbewoners, voornamelijk senioren en mensen die wat extra steun konden gebruiken.

Dit mooie project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de gulle ondersteuning van de PLUS in Eemnes. Gedurende al die maanden hebben zij ons voorzien van alle benodigde ingrediënten. Onze dank gaat dan ook uit naar Jasper Gans, de filiaalmanager van PLUS Eemnes, en zijn team, die ons elke twee weken voorzagen van kratten vol verse groenten, vlees en andere benodigdheden.

Achter de schermen hebben Marjo Overbeeke en Miek van der Staak de boel draaiende gehouden als onze coördinatoren. Drie jaar geleden begonnen ze met dit prachtige initiatief en nu nog steeds zorgen ze ervoor dat onze soepactie als een geoliede machine loopt.

Sociale aspect
Maar wat dit project echt bijzonder maakt, is het sociale aspect. Niet alleen bieden we een warme kom soep aan, maar ook een moment van menselijk contact. Voor veel alleenstaande bewoners betekent dit niet alleen een maaltijd, maar ook de mogelijkheid om een praatje te maken en zich verbonden te voelen met de gemeenschap om hen heen.
Versa Welzijn samen met alle bovengenoemden hopen dit mooie initiatief van Eemnessers voor Eemnessers nog vele winters te kunnen voortzetten.