Op zondag 26 mei wordt voor de tweede keer het Huiskamerfestival Eemnes georganiseerd. Ruim één week voor het beëindigen van de aanmeldingstermijn (5 april) stond het aantal deelnemende acts al op 26 en dat zijn er maar liefst 8 meer dan de editie van 2022.

Dankzij de extra oproepen via flyers en in De Rotonde zijn er ook voldoende huiskamers beschikbaar en daar is de organisatie, de stichting Een Dijk van Kunst en Cultuur, erg blij mee. Het aanbod van artiesten is vooral binnen de kunstvorm muziek, maar er is ook aanbod op het gebied van toneel en cabaret. Veel van de deelnemende artiesten komen uit Eemnes, maar bij verschillende acts spelen ook muzikanten uit de regio mee.

In deze editie van het festival zal ook Impuls betrokken worden. In het jongerencentrum zullen de akkoorden van een stevige rockband afgewisseld worden door de ritmische beats die verschillende talentvolle DJ’s uit de speakers zullen toveren.

Half mei zal het programmaboekje van het festival huis aan huis in Eemnes worden verspreid en ook dit jaar zal Eric Vos van VTHP een zgn. webapp bouwen waarop alle locaties en deelnemende artiesten terug te vinden zijn.