Roodborstjes, mussen en mezen… Vogels brengen leven in de tuin. Met een paar simpele aanpassingen wordt elke tuin een vogelparadijs. In de regio Gooi en Eemland komt Wilma Dijkstra uit Eemnes, tuinvogelconsulent van Vogelbescherming Nederland, bij u thuis om advies op maat te geven.

Tuinen vormen een steeds belangrijker leefgebied voor de vogels in ons land. Hier vinden ze een plek om te broeden, voedsel om hun jongen groot te brengen en een plek om te schuilen bij gevaar. Wie zijn tuin vogelvriendelijk inricht geniet al snel van het leven dat de vogels naar de tuin brengen. Zelfs de kleinste tuin biedt tal van mogelijkheden!

Tegels eruit en groen erin. Dat is de makkelijkste stap om je tuin te vergroenen. Maar hoe maak je een tuin echt aantrekkelijk voor vogels? Daar kan de tuinvogelconsulent van Vogelbescherming Nederland bij helpen.

Wat doet een tuinvogelconsulent?
Tuinvogelconsulenten geven advies om tuin of balkon vogelvriendelijk in te richten. Samen kijken jullie naar de tuin, de wensen en de mogelijkheden. Na afloop ontvang je het op maat gemaakte tuinadvies om zelf aan de slag te gaan in de tuin. Dit bestaat uit onder meer een persoonlijk advies om jouw tuin vogelvriendelijker in te richten, een zogenaamd vlekkenplan voor de indeling van de tuin en beplantingstips. De kosten hiervoor bedragen 30 euro voor leden en 47,50 voor niet-leden van Vogelbescherming Nederland.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Wilma Dijkstra, via www.vogelbescherming.nl/in-mijn-tuin/tuinadvies/tuinvogelconsulent/wilma-dijkstra