UNICEF is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de kinderen uit Oekraïne een warm welkom willen geven in hun speelruimte. In de opvanglocaties in Blaricum en Eemnes voor Vluchtelingen uit Oekraïne wonen veel kinderen. Daarom is er op deze locaties ook ruimte beschikbaar waar deze kinderen fijn en veilig kunnen spelen. Voor deze speelruimtes zijn we hard op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers.

Niemand wil dat kinderen in een (nood-)opvang moeten verblijven. Helaas is de werkelijkheid op dit moment niet anders. Daarom maken we onze opvang zo kindvriendelijk mogelijk. Op elke locatie hebben we een kindvriendelijke ruimte, waar kinderen in de leeftijd van 4-12 even uit de stress van hun situatie zijn en zich volledig kind kunnen voelen. In de kinderkamers bieden we de kinderen een plek waar ze veilig en begeleid kunnen spelen. Je krijgt vooraf een training van UNICEF voor dit vrijwilligerswerk. De speeluurtjes kan je grotendeels zelf invullen, bijvoorbeeld met knutselen en spelletjes doen, etc. Maar er is ook een opzet met een aantal vaste onderdelen beschikbaar vanuit de training. Het is fijn als je regelmatig beschikbaar bent zodat de kinderen ook echt een band met je krijgen. Ideaal is 1 tot 2 keer per week maximaal 2 uur (15.00-17.00 uur). Een Verklaring Omtrent Gedrag wordt verlangd, maar vergoed.

Ben je gemotiveerd? Breng jij o.a. een groot inlevingsvermogen mee en kan je goed luisteren? Neem dan contact op, dan kijken we samen of dit werk geschikt voor jou is: e-mail locatiebeheer@belcombinatie.nl of bel eventueel 06 5001 0240. De Stichting Steuncomité Eemnes-Oekraïne steunt dit initiatief van harte en roept mede op je aan te melden als je iets goeds wilt doen en dit bij je past.