Oeufs en cocotte
Heerlijk Frans ontbijtgerechtje, eieren in een potje! Dit is een versie met spinazie en gerookte zalm. Vega? Neem dan Parmezaanse kaas in plaats van zalm.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 4 ramequins of ovenschaaltjes in met boter. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de spinazie tot die slinkt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Verdeel de spinazie over de schaaltjes. Snij de zalm fijn en meng met de crème fraïche en de bieslook. Schep een lepel zalmcrème in elk schaaltje. Breek boven elk schaaltje voorzichtig een ei. De dooier moet heel blijven. Bestrooi met peper en zout en zet de bakjes in de braadslee. Schenk kokend water in de braadslee tot de bakjes halverwege onderstaan. Schuif de braadslee in de oven en laat 10 tot 15 minuten garen. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier nog zacht. Bon appétit!

Voor 4 personen
Boter om in te vetten
Olijfolie
100 gram bladspinazie
Citroenspa
60 gram gerookte zalm
4 eetlepels crème fraïche
1 eetlepel bieslook, fijngesneden
4 verse eieren
4 ramequins of hoge ovenschaaltjes
Grote ovenschaal of braadslee