Dit jaar is het 120 jaar geleden dat de Lutgerdina Smeltekop gebouwd werd op de scheepswerf in Drachten. Ook bestaat onze stichting Skûtsjevaart Eemland 5 jaar.

2024 is dus een jubileumjaar en dat willen we vieren. Op allerlei manieren besteden we aandacht aan dit bijzondere jaar.

Jubileum Lut-biertje
Op 16 maart is gestart met het brouwen van een speciaal Jubileum Lut-biertje. Het bier wordt gebrouwen in samenwerking met Thuisbrouwer Bart Engel uit Eemnes. De opbrengsten van het bier gaan naar de Lut en worden gebruikt voor de aanschaf van een nieuw grootzeil. Op de website is het al te bestellen.

Plaquette
Verder wordt er gewerkt aan een plaquette in de haven bij het sluisje ter ere van de Lut. Met foto’s en een historische toelichting blijft de oude dame ook te bewonderen als zij in Friesland ligt.

Jubileumdag op 20 juli

Op 20 juli 2024 vieren we het jubileumjaar in de haven bij het sluisje; de thuishaven van de Lut. ‘s Ochtends varen we met belangstellenden een toertocht op het Eemmeer. ‘s Middags vindt de borrel, BBQ en onthulling van de plaquette plaats. We hopen jullie allemaal die dag te zien!

Zomeravondzeilen
De zomer gaat nu echt beginnen en het schijnt dat er ook nog mooi weer aan komt! We zijn weer gestart met zomeravondzeilen. De eerste twee donderdagen zeilen we vanaf Muiden en daarna vanuit Eemnes. Deze donderdagen varen we om 19.00 uur uit. Er wordt dan gezeild tot het gaat schemeren. Na het opdoeken van de zeilen, evalueren we de avond en voor wie wil is er nog een drankje. Lijkt het je leuk om eens op deze ongedwongen manier kennis te maken met skûtsjesilen, je bent van harte welkom. Bel Joop van der Schaaf op 06-51580036.

www.skutsjevaarteemland.nl
skveemland@gmail.com
Facebook: SkutsjeLutgerdinaSmeltekop/
Instagram: skutsjelutgerdinasmeltekop/