De stichting Een Dijk van Kunst en Cultuur organiseert op zondagmiddag 26 mei het tweede Huiskamerfestival Eemnes. Die middag treden naar verwachting zo’n 20 artiesten op in verschillende huiskamers en/of tuinen, verspreid over Eemnes. Bezoekers kunnen die middag zelf een route uitstippelen en zo drie verschillende locaties bezoeken en daar de artiesten bewonderen.

Sinds 2007 organiseert de stichting Een Dijk van Kunst en Cultuur om het jaar eind augustus/begin september de bekende kunstroute langs de Wakkerendijk en de Meentweg. Deze stichting organiseerde in 2022 voor het eerst een Huiskamerfestival en dat evenement is zo succesvol geweest dat direct al werd besloten in 2024 een tweede festival te organiseren. Tijdens een Huiskamerfestival kunnen de bezoekers op tal van plaatsen, verspreid over heel Eemnes, genieten van diverse podiumkunstenaars. De stichting zoekt daarom podiumkunstenaars èn huiskamers om de artiesten een intieme locatie te bieden. Bij mooi weer kunnen de optredens ook in de tuin plaatsvinden. De organisatie koppelt de artiesten aan de locaties en draagt zorg voor een programmakrant die huis aan huis verspreid zal worden. Een Dijk van Kunst en Cultuur beoogt met dit festival een laagdrempelig evenement te organiseren en zo ook de podiumkunst in de brede zin van het woord een oppepper te geven. Het Huiskamerfestival is een uitgelezen gelegenheid om in een kleinschalige omgeving podiumervaring op te doen en de eigen act te promoten.

Alle podiumdisciplines zijn welkom
Zowel klassiek, pop, cabaret, dans, toneel en poëzie. Elk optreden zal ongeveer 30 minuten duren en tijdens de middag wordt de act drie keer gespeeld. De organisatie roept daarom zangers, koortjes, rappers, dichters, dansers, vertellers en muzikanten op zich aan te melden door een aanmeldformulier in te vullen.
Het aanmeldformulier is te vinden op www.huiskamerfestivaleemnes.nl. Deelname is op basis van vrijwilligheid. Daarnaast zoekt de organisatie natuurlijk ook voldoende huiskamers waar onze lokale en regionale (amateur)artiesten kunnen optreden. Wilt u uw huiskamer beschikbaar stellen? Op de website www.huiskamerfestivaleemnes.nl vindt u een link naar het aanmeldformulier voor locaties. Voor de goede orde: juist het intieme karakter van de huiskamer is een belangrijk element van dit festival. Als uw huiskamer ruimte biedt aan 15 bezoekers, zal de 16e gast een ander optreden moeten zoeken en zich een uurtje later nogmaals kunnen melden. U bepaalt zelf hoeveel gasten welkom zijn of in uw huiskamer passen.

Half mei organiseert de stichting een bijeenkomst voor de gastheren en -vrouwen, waarin informatie verstrekt wordt en we vragen beantwoorden.

Bent u net zo enthousiast over het concept van een huiskamerfestival in Eemnes als de organisatie, en wilt u uw locatie beschikbaar stellen of drie optredens van 30 minuten verzorgen? Meld u zich dan aan via de website: www.huiskamerfestivaleemnes.nl . Aanmelding is mogelijk tot 5 april 2024.

Voor vragen kunt u via de mail terecht op: info@dijkvankunstencultuur.nl