Schrijfster Sholeh Rezazadeh en muziekgroep Babak-O-Doestan, onder leiding van de Iraanse musicus Babak Amiri, treden zaterdag 15 juni (20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur) op in Theaterzaal van het Huis van Eemnes.

Jalil Azad uit Afghanistan en Iryna Maltseva uit Oekraïne vertellen wat het betekent om te vluchten en je weg te vinden in Laren en Blaricum. Katy Hashemi, een Iraanse dichteres die in Eemnes woont, draagt gedichten voor in haar eigen taal, het Farsi, ondersteund door een Nederlandse vertaling. De schrijfster Sholeh Rezazadeh is bekend geworden met haar prachtige, poëtische boeken ‘Ik ken een berg die op me wacht’ en ‘De hemel is altijd paars’. Babak Amiri en vrienden maken originele muziek die een mix is van verschillende stijlen, zoals jazz, fado, Turks, Iran en Balkan. Het Internationaal Eemnesser kinderkoor, onder leiding van Marga Hilhorst, zorgt voor een extra muzikaal intermezzo van de avond. De avond wordt geopend door Barbara de Reijke, burgemeester van Blaricum. ‘Het Verhaal van de Vluchteling’ is een culturele ontmoeting met zangers, dichters en muzikanten. De avond past in het kader van Wereld Vluchtelingen Dag en is bedoeld om vluchtelingen het woord te geven en hun ervaringen te delen. Het Steuncomité Eemnes Oekraïne, Goede Buren Eemnes, Burgercomité Vluchtelingen Blaricum, de protestantse gemeente Blaricum en het Taalcafé Laren hebben hun krachten gebundeld om met ondersteuning van de Bibliotheek Gooi+ voor de tweede keer deze ontmoetingsavond te organiseren.
‘Het Verhaal van de Vluchteling’ is gratis toegankelijk, maar we horen graag van tevoren of je komt via: aanmelding@goedebureneemnes.nl