Vluchtelingen die in onze regio wonen, vertellen hun verhaal tijdens een culturele ontmoeting in het Huis van Eemnes. De schrijfster Sholeh Rezazadeh, muziekgroep Babak-O-Doestan, onder leiding van de Iraanse musicus Babak Amiri, komen ook zaterdagavond 15 juni a.s. naar het Huis van Eemnes. Zij gaan optreden op de avond van HET VERHAAL VAN DE VLUCHTELING, een culturele ontmoeting met zangers, dichters en muzikanten.

Jalil Azad uit Afghanistan en Iryna Maltseva uit Oekraïne vertellen wat het betekent om te vluchten en je weg te vinden in Laren en Blaricum. Katy Hashemi, een Iraanse dichteres, die in Eemnes woont, draagt gedichten voor in haar eigen taal, het Farsi, ondersteund door een Nederlandse vertaling.
De schrijfster Sholeh Rezazadeh is bekend geworden met haar prachtige, poëtische boeken Ik ken een berg die op me wacht en De hemel is altijd paars. Babak Amiri en vrienden maken originele muziek die een mix is van verschillende stijlen, zoals jazz, fado, Turks, Iran en Balkan. Het Internationaal Eemnesser kinderkoor, onder leiding van Marga Hilhorst, zorgt voor een extra muzikaal intermezzo van de avond. Barbara de Reijke, burgemeester van Blaricum, gaat de avond openen.
Het Steuncomité Eemnes Oekraïne, Goede Buren Eemnes, Burgercomité Vluchtelingen Blaricum, de protestantse gemeente Blaricum en het Taalcafé Laren hebben hun krachten gebundeld om met ondersteuning van de Bibliotheek Gooi+ voor de tweede keer deze ontmoetingsavond te organiseren.
De opzet van de avond past in het kader van Wereld Vluchtelingen Dag: vluchtelingen het woord geven om hun ervaringen te delen.

Het verhaal van de vluchteling
Theaterzaal Huis van Eemnes | Zaterdag 15 juni 2024, 20:00 uur | Toegang gratis, zaal open vanaf 19:30 uur | Maar wel van tevoren aangeven dat je komt via: aanmelding@goedebureneemnes.nl