Afgelopen week vierde basisschool de Hobbitstee de komst van de lente met een gezellige Lentemarkt. De leerlingen hadden hard gewerkt aan prachtige lenteknutsels die zij verkochten aan ouders en bekenden om geld in te zamelen voor Natuurmonumenten.

Naast de kraampjes met zelfgemaakte creaties, was er ook een kringloop-kraam waar spullen een tweede leven kregen. Dit initiatief kwam voort uit de wens van de leerlingen om bewuster om te gaan met het milieu en zo een steentje bij te dragen aan een groenere wereld.

Een andere primeur tijdens de lentemarkt was het Hobbit-Repair Café, waar kapotte spullen werden gerepareerd in plaats van weggegooid. Op deze manier laten leerlingen zien hoe belangrijk het is om duurzaam om te gaan met onze spullen en zo verspilling tegen te gaan.

Met deze activiteiten lieten de Hobbits zien dat zij niet alleen plezier hebben in het vieren van de lente, maar ook betrokken zijn bij het welzijn van onze natuur. Een mooi initiatief waarbij de school zich samen inzet voor een groenere toekomst.