Kroegen- en kerkenwandeling
In de feestweek van De Sliertjes staat ook een speciale activiteit op het programma, waarvoor de Historische Kring Eemnes garant staat. Op zaterdag 1 juni a.s. om 9.00 uur in de ochtend start bij de Feesttent op het Evenemententerrein een unieke rondleiding door het centrum van Eemnes, waarbij verhalen verteld worden over de Eemnesser kroegen door de eeuwen heen en over Eemnesser feesten. Om de balans erin te houden worden rustmomenten gecreëerd in de kerken.

Rondleiders zijn Wiebe van IJken en Henk van Hees. Deelname is gratis. De rondleiding duurt circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen zich kort voor 9.00 uur melden in de feesttent. Na afloop is er een kopje koffie/thee in de feesttent.

Tentviering
Alle Eemnessers worden op zondag 2 juni a.s. om 10.00 uur uitgenodigd voor een speciale tentviering in de feesttent op het Evenemententerrein. Met deze viering wordt kleur gegeven aan het 55-jarig jubileum van Carnavalsvereniging De Sliertjes. Het thema is dan ook: ‘Feest als vitamine voor ons leven’.
De tent staat open voor iedereen, die het fijn vindt om samen te vieren, gelovig of niet-gelovig. Drie Eemnessers zullen voorgaan. De schijnwerper zal extra gericht worden op het werk van de Carnavalsvereniging. Iedereen, die graag zingt, kan zich voor deze viering aansluiten bij het gelegenheidskoor, dat onder leiding staat van Edwin Klarenbeek. Er is gekozen voor liederen, die makkelijk mee te zingen zijn. Vanaf 9.15 uur wordt er die ochtend in de tent gerepeteerd. Daar kan iedereen, die mee wil zingen, zich melden.

Vervoer
Voor iedereen, die niet in staat is om makkelijk naar de tent te komen, kan vervoer geregeld worden. Daarvoor kan men contact opnemen met Loes Wiggerts tel. 06 – 404 156 84.