Nieuwsgierig naar hoe het werkt in de politiek? En hoe u invloed kunt uitoefenen op lokale besluitvorming? Geef u dan op voor de cursus Politiek Actief!

Met deze cursus wil de gemeenteraad Eemnessers de mogelijkheid bieden een kijkje te nemen in de lokale politieke keuken. Ook willen we inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij of als gemeenteraadslid. De cursus wordt verzorgd in samenwerking met ProDemos. Meer informatie vindt u op www.prodemos.nl

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor deze inwoners is de cursus heel interessant.

Hoe werkt de politiek?
Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wanneer is het College van burgemeester en wethouders aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod.

Programma
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Tijdens de interactieve bijeenkomsten geven gastdocenten presentaties en natuurlijk ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Aanmelden
De cursus vindt plaats op 5, 12, 19, 26 en 30 september en is gratis. Heeft u belangstelling? Geef u op door een mail te sturen naar griffie@eemnes.nl
Meld u aan voor vrijdag 30 augustus.