De bijzondere mijlpaal van 50 jaar tandheelkundige zorg wordt dit voorjaar behaald. In maart 1974 begon Peter Korsten op nummer 64 aan de Wakkerendijk zijn tandartspraktijk. Zijn ideeën waren vooruitstrevend.

Als een van de eerste tandartsen in Nederland werkte hij in een groepspraktijk met tandartsen en mondhygiënisten en later was hij voorloper in het gebruik van witte vullingen in plaats van amalgaam.

Van vader op zoon
Zijn zoon Joost Korsten nam in 2010 het stokje over en betrok het oude klooster op nummer 62a, naast de oude praktijk van zijn vader. Daar heeft hij nu met tandarts Elsa Verlare-Miedema een maatschap. “Deze samenwerking is verrijkend en de zorg wordt alleen maar beter als je bepaalde situaties met collega’s kunt bespreken, zoals mijn vader ook al deed”, aldus Joost. Elsa voelt zich helemaal thuis op de dijk en geniet van de band die ze met de mensen opbouwt. “Mensen weten ons te vinden en blijven ons trouw ook als ze bijvoorbeeld naar Texel of Kerkrade verhuizen. En het leuke van een dorp als Eemnes is dat ik in de afgelopen jaren hele families goed heb leren kennen.

Complete zorg, ook in de toekomst
Ook vullen Joost en Elsa elkaar goed aan. ”Ik vind alle kanten van de tandheelkundige zorg leuk en Joost heeft zich verdiept in wortelkanaalbehandelingen. Hij is heel geduldig en behandelt de moeilijkste kiezen met precisie”, legt Elsa uit. Joost ziet daarbij “mensen van de ontsteking en pijn afhelpen en een kies langer kunnen behouden” als een belangrijke uitdaging binnen zijn vak. Het DentiQ-team van (preventie)assistenten en mond-hygiënisten staat voor de patiënten en voor elkaar klaar.

“We vinden het belangrijk om in een prettige sfeer goede te zorg te leveren. Het voelt fijn en vertrouwd dat we dat al 50 jaar lang aan de Wakkerendijk te mogen doen.” En we hopen de tandheelkundige traditie nog met vele jaren te verlengen, aldus Elsa en Joost.