Bitter, zout, zuur en zoet. Van alle smaken die wij herkennen, vinden wij zoet meestal het lekkerst. Dat is nu zo, maar zo was het ook vroeger al. Behalve van fruit was men voor het zoet vooral afhankelijk van de honing die de bijen maakten.
Tegenwoordig hebben suiker en andere zoetstoffen de hoofdrol overgenomen, maar wordt honing nog steeds geproduceerd en gewaardeerd. Ook hier in de buurt. Imker Bart Vos vertelt u er alles van en u kunt – net als bij een wijnproeverij – de diverse honingsoorten proeven. Linde-, fruitbloesem- en heidehoning; de herkomst is verschillend maar ook de smaken zijn duidelijk anders. Tijdens deze proeverij kunt u ontdekken wat u het meeste aanspreekt. Daarna is er een excursie naar bijenstand het Biezembos (dicht bij zwembad de Biezem) om de makers van al dit lekkers te bestuderen: de bijen.
Een kleine spoedcursus imkeren die u niet mag missen. Zaterdag 10 mei, aanmelden via Volksuniversiteithetgooi.nl