Datum en tijd: vrijdag 28 juni tot vrijdag 23 augustus
Locatie: Noordersingel 4, Eemnes
Entree: gratis

Kunstenares Rosa Douma (33) laat van 28 juni tot 23 augustus haar creatieve werk zien in het Huis van Eemnes. In al haar ontwerpen komt hetzelfde thema terug: landkaarten en plattegronden.
“Ik reis mee op de verhalen van anderen. Iedereen heeft een connectie met een bepaalde plek. Kaarten brengen altijd herinneringen naar boven. En ik maak dat tastbaar, hoe tof is dat?” ‘Kaarten zijn universeel. Ze maken herinneringen en connecties tastbaar,’ vertelt Rosa. Op basis van die gedachte begon ze na haar afstuderen te experimenteren met het maken van collages van historische kaarten en moderne plattegronden. Na enkele jaren ontwikkelde dit door tot ‘De Cartograaf.

Inspiratie
Hoewel ze 10 jaar geleden begonnen is met een kraam op diverse weekmarkten, heeft Rosa sinds vier jaar een fysieke winkel, nu gevestigd aan de Hoogstraat in Leiden, op de meest centrale plek: waar de Rijn samenstroomt. In haar winkel ontmoet ze haar klanten, die haar inspiratiebron zijn. ‘Er komen altijd zoveel verhalen los, ik zou er een boek over kunnen schrijven,’ lacht ze. De onderwerpen voor de collages komen voort uit Rosa’s eigen ervaringen, verzoekjes van klanten of reacties op social media.