Ronnie
Het gaat best lekker, hè, daar in Den Haag. Er worden echt stappen gezet. Ze hebben het schrijnende probleem van de niet gepersonaliseerde kentekenplaten alvast getackeld. Veel BBBeter, en BBBest belangrijk, toch? Want het was wel een rommeltje, wees eerlijk. PG-605-B, dat zegt toch niks? In een aanval van valse bescheidenheid beweerde Caroline nog dat ze het “Niet zozeer over inhoudelijke punten hadden.” Je eigen kenteken kiezen. Noem dat maar niet inhoudelijk.
De voortvarendheid waarmee naar oplossingen gezocht wordt voor de meest essentiële en knellende problemen in onze samenleving, maakt dat ik de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zie. Heeft natuurlijk ook alles te maken met het feit dat ze een van mijn grote favorieten uit de Vaderlandse parlementaire geschiedenis van stal hebben gehaald om de schone taak van informateur op zich te nemen: The one and only Ronald Plasterk. Een onvervalste beta die zijn eigen beperkingen niet kent en intens geniet van zijn moment in de spotlights. Alleen al om die reden kon het wel eens een héél lange formatie worden. The Ron. De man die mijn hart stal met de mededeling dat je “Alfa’s alles wijs kunt maken” terwijl één van de problemen in mijn optiek altijd was dat je beta’s alles kunt laten onderzoeken. Ook als het om zaken gaat waarbij het voor iedere alfa zonneklaar is dat elk oorzakelijk verband volstrekt ontbreekt en het praktisch nut van het onderzoek sowieso gebaseerd lijkt op waandenkbeelden.
De voormalige ‘minister van feesten en partijen’ Plasterk, de IJdeltuit des Vaderlands is zo langzamerhand de enige speler binnen het formatieproces die nog echt ‘lekker in de wedstrijd zit’. Onverwoestbare zelfoverschatting en een ego dat volgens de eigen verklaring “te groot is om gekrenkt te worden”; het zijn eigenschappen waar je een eind mee komt. Waarmee we meteen zijn aangeland bij één van mijn nachtmerries. Als ze nou echt niemand kunnen vinden voor de baan van premier, dan hoop ik toch niet dat ehh…., dat iemand op het idee komt dat ehh… die man met die hoed het dan maar moet worden. Hijzelf zal geen beletsel zien. Sterker: ik denk dat hij zichzelf al op staatskosten rond ziet rijden in een dikke BMW met het kenteken RON-2024-MP.
Ondertussen is de eerste wolf gesignaleerd op de Goyergracht Zuid. Gespot door een gediplomeerd kynologe die het verschil tussen hond en wolf uitstekend kent, dus ik vrees dat het klopt. We mogen hem niet verjagen met pepperspray, dat mag alleen als het klimaatactivisten zijn. Met een paintballgeweer beschieten mag wel, maar waarom zouden we? Hij is dan al vlak bij de A1, dus misschien kan iemand het beestje een lift geven richting huize Plasterk? Als je zeven geitjes op kunt, dan zo’n informateur er ook nog wel bij. BBBen benieuwd.