Sheila Wiering-Penders

Partij: D66
Functie: Burgercommissielid
Aantal jaren actief: 6 jaar

Waarom wilde je graag (burger)raadslid worden?
Bij ons thuis, vroeger, hadden we het regelmatig over de politiek. Mijn zus en vader zijn politiek actief geweest in Brabant. Zelf was ik actief in de MR (basisschool dochters) en later in de Ondernemingsraad op mijn werk. Toen ik stopte met werken was het dan ook een logische stap voor mij om mij in te zetten voor de gemeentepolitiek. In juli 2018 ben ik als burgercommissielid voor D66 in Eemnes begonnen.

Waar wil je je voor inzetten?
Meerdere thema’s hebben mijn interesse. In de commissie ruimte zijn diverse onderwerpen die mij erg aanspreken. De energietransitie, woningbouw en groen vind ik belangrijk. Ze zijn ook eigenlijk allemaal met elkaar verbonden. Daarnaast zet ik me, iedere donderdag, in als vrijwilliger in het HvE. In de ochtend in de bibliotheek en in de middag in de brasserie.

Wat is jouw favoriete plekje in Eemnes?
Het meest aantrekkelijke punt in Eemnes is voor mij de Stadwijksingel ter hoogte van het Akkerpad. Je loopt zo vanuit bebouwd gebied pats boem de ruimte in met uitzicht op weilanden. Maar de Zuidpolder is ook heel aantrekkelijk met haar diverse bouwstijlen, ruimte en veel groen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Puzzelen, breien, lezen en fitness zijn dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd.