Robert Raben

Partij: Dorpsbelang
Functie: Raadslid
Aantal jaren actief: 2 jaar

Waarom wilde je graag (burger)raadslid worden?
Ik woon pas zeven jaar fulltime in Eemnes en wilde iets betekenen in algemeen belang. Daarnaast ben ik al jaren ambtenaar bij verschillende Veiligheidsregio’s en wilde graag eens de andere kant van het politieke spectrum meemaken.

Waar wil je je voor inzetten?
Politiek houd ik mij vooral bezig met het sociaal domein, gezondheidszorg en onderwijs. Zaken die mij raken maar ook vooral niets te maken hebben met mijn dagelijks werk. Politiek kijk ik vooral vanuit de feiten en probeer daarin afstand te houden van de emotie hoe lastig dit op deze onderwerpen soms ook is.

Wat is jouw favoriete plekje in Eemnes?
Tja, dat is geen moeilijke vraag; de polder en de Eem, en dan vooral het gebied tussen het sluisje en het ’t Raboes. Heerlijk uitwaaien en genieten van de verscheidenheid aan (weide)vogels.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd klus in graag in mijn schuur en tuin maar mag ik ook graag koken voor mijn gezin en vrienden.