Albertine Wierbos

Partij: D66
Functie: Burgerraadslid
Aantal jaren actief: 3 jaar

Waarom wilde je graag (burger)raadslid worden?
Zolang ik me kan herinneren, ben ik op een of andere manier sociaal betrokken bij onze maatschappij. Van actievoeren tegen dierenleed en het voorkomen van het sluiten van onze speelplaats, tot het strijden voor meer financiële ruimte voor mensen in de zorg. Dat begon met actiegroepen en uiteindelijk ondersteunend bij organisaties zoals Nu’91. Het viel me op dat wanneer ik meer doorvroeg en beter begreep waarom bepaalde keuzes gemaakt werden, ik ook flexibeler mee kon denken. Juist in deze positie kan ik de idealen uitdragen waar wij als partij voor staan, proberen te begrijpen waarom andere partijen hun keuzes maken en een andere kijk voorleggen.

Waar wil je je voor inzetten?
Wat ik belangrijk vind, is dat we goed luisteren naar wat nodig is. Daarnaast geloof ik in de kracht van de Eemnessers. Deze combinatie kan prachtig tot uiting komen in onder andere de preventie van gezondheid en welzijn. Door de ingewikkeldheid van verdeling in zorgtaken in onze regio is het vaak puzzelen wat wel kan. Dat vraagt creatief denken en kansen zien en ook samenwerken met elkaar. Daar wil ik mij voor inzetten.

Wat is jouw favoriete plekje in Eemnes?
Net als velen ben ik heel wijs met de polder. En als ik dan ietsje verder fiets en op het uiterste puntje bij het Raboes over het water uitkijk, ben ik helemaal gelukkig.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ben bestuurslid van de Zonnebloem in Eemnes, ga graag het water op, wandel veel en doe zo nu en dan ook aan een sportieve uitspatting bij de sportschool.Daarnaast geef ik trainingen op het gebied van psychisch welzijn en ga ik graag naar een concert.