Pieter Seldenrijk

Partij: CDA
Functie: Raadslid
Aantal jaren actief: 8 jaar

Waarom wilde je graag (burger)raadslid worden?
Inmiddels ben ik alweer heel wat jaren actief in de politiek: gestart in de provincie en inmiddels alweer jaren in onze gemeente. Eigenlijk begon het te kriebelen om de politiek in te gaan tijdens mijn tijd bij de agrarische jongerenorganisatie (NAJK). Het gevoel hebbende dat er onvoldoende geluisterd en ernaar gehandeld wordt. (Niets nieuws, zal u wellicht denken). Maar wel met het besef, dat als je dat vindt, je dan ook moet op staan en je jezelf verkiesbaar stelt. En dat is ook gebeurd, juist om uw stem als inwoner een plek te geven en daarbinnen een balans te zoeken om de juiste keuzes te mogen maken.

Waar wil je je voor inzetten?
Binnen de gemeente zijn er genoeg uitdagingen, waarvan voor mij de belangrijkste is om onze jongeren een plekje en toekomst in ons dorp te geven. Om daarmee het dorp nu en in de komende jaren levendig te houden.

Wat is jouw favoriete plekje in Eemnes?
Binnen de gemeente zijn er vele favoriete plekjes te noemen: in de polder waar ik geboren en getogen ben of in het dorp. Ik noem bijvoorbeeld de Kerkstraat, waar de historie van Eemnes heel mooi bewaard is gebleven en dat is voor mij eigenlijk het pareltje van Eemnes.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Naast mijn dagelijkse werk op onze boerderij en het werk als raadslid heb ik niet veel hobby’s. Wel heb ik net de papieren gehaald om met een drone te mogen vliegen. Hierdoor mag ik mij de komende maanden inzetten voor de weidevogels in de polder. De nestjes worden met drones opgespoord, zodat mijn collega’s deze nesten adequaat kunnen beschermen. Een schoolvoorbeeld van het nuttige met het aangename verenigen!