Martin Overbeeke

Partij: PvdA
Functie: Raadslid
Aantal jaren actief: 6 jaar

Waarom wilde je graag (burger)raadslid worden?
Een aantal jaren geleden ben ik gestopt met mijn baan als personeelsmanager. Daardoor kreeg ik meer tijd om mij in te zetten voor sociaal werk. Ik heb van huis uit een sterk gevoel meegekregen voor rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Mijn vader was secretaris van de grafische bond in Schiedam. In vergaderingen, thuis in de achterkamer, werd menig sociaal probleem en arbeidsconflict besproken. Ik denk dat daar mijn gevoel voor socialisme is geboren. Ik wilde graag raadslid worden om te werken aan een sociaal, eerlijk en toekomstgericht Eemnes, aan een groene gemeente waar het fijn wonen is.

Waar wil je je voor inzetten?
Raadswerk is veel omvattend. Gelukkig hebben we een goede steunfractie met leden die hun wortels hebben in de Eemnesser-samenleving. Mijn aandacht gaat vooral uit naar het sociaal domein en klimaat. Ik vind dat iedereen mee moet kunnen doen, ook degenen met een dunne portemonnee. En verder vind ik het belangrijk dat we aan onze kinderen en kleinkinderen een leefbare wereld achterlaten. Dat vergt grote verandering en verder kijken dan vandaag. Dat is niet eenvoudig, maar wel nodig. De klimaatcrisis stopt niet bij de Wakkerendijk.

Wat is jouw favoriete plekje in Eemnes?
Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat is het Huis van Eemnes. Een huis dat bruist, verbindt en stimuleert. Eemnessers ontmoeten elkaar, lezen een boek, drinken een glas, leggen een biljartje of gaan sporten. Het gebouw is top, de sfeer is magnifiek.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik wandel graag bij Sporthart in Huizen, adviseer mensen over hun loopbaan en besteed tijd aan vrijwilligerswerk, politiek- en vakbeweging.