Marion Riemens

Partij: DorpsBelang
Functie: Raadslid
Aantal jaren actief: 15 jaar

Waarom wilde je graag (burger)raadslid worden?
Maatschappelijk betrokken was ik altijd al, maar ik ben voor het eerst politiek actief geworden bij de oprichting van HartGroen in 2002. HartGroen had zorgen over de toenmalige plannen voor een twee keer zo groot Minnehof dan wat het geworden is. Ook de verkeer aanzuigende werking was een zorg. Het verdwijnen van de woningen aan de oostzijde van de Braadkamp voor winkels, was de denkbeeldige druppel. Vanaf april 2008 tot april 2010 was ik burgercommissielid voor HartGroen. Na het opgaan van HartGroen in DorpsBelang, mocht ik in april 2011 Tjebbe van Hees vervangen. Dat doe ik nog steeds met veel inzet en enthousiasme.

Waar wil je je voor inzetten?
Mijn aandacht gaat vooral uit naar verkeer, vervoer, groen, de energietransitie en op dit moment de dreiging van verplichte windmolens op Eemnesser grondgebied door de provincie.

Wat is jouw favoriete plekje in Eemnes?
De polder blijft mijn lievelingsplek, in elk seizoen telkens verrassend mooi… een rondje vaart, sluisje, langs de Eem en weer terug, heerlijk. Een foto van de dode boom (helaas is die er niet meer) langs de waaien hangt in mijn woonkamer. Genieten van de grutto’s en alle andere vogels.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Helaas zitten er te weinig uren in de week om aan alles toe te komen wat ik graag doe. Mijn bezigheden zijn: haken, lezen, genealogie, legpuzzels maken, fietsen, sporten bij Fitness Eemnes, wandelen en reizen. Ik ben bestuurslid van de Pro-Gen Gebruikersgroep en betrokken bij Historische Kring Eemnes.