Vlinderparadijs
Heel veel brandnetels langs de tuin, venkel op het land en hier en daar een koolplantje om op te vreten, rupsenvoer. Vanaf de vroege lente zagen we al vlinders, het oranje tipje, de kleine vos, koolwitjes en citroentjes fladderen. Vorig jaar veel rupsen van de koninginnenpage op de venkel. Enthousiast en blij zijn er foto’s ingezonden voor het blad van AVVN op het thema ‘vlinderparadijs’, met natuurlijk uitgebreide info over educatieve moestuin in Eemnes.

Oogst
Eindelijk kan er geoogst worden, door het natte voorjaar moest er hier en daar opnieuw worden begonnen. Nu komt er rabarber, sla, andijvie en verschillende kruiden van het land. De eerste gele courgettes gaan mee in het krat voor de voedselbank.

Ode aan tuinbazen en tuinders
Dankzij de kennis en ondersteuning van Karel is er steeds weer een tuinplan wisselbouw en hand -en spandiensten op de tuin. Mart zorgt dat er steeds voldoende aanvoer is van groenteplantjes, opgekweekt in de kas in Blaricum. De tuinders zaaien, planten, wieden en stoppen heel veel liefde en gezelligheid in deze groene oase, dat laatste doet de tuin goed.

Basis is gelegd nu bestendigen
Het voormalige ‘geitenweitje’ is voor altijd veranderd in een groene huiskamer vol met groente en bloemen. Het is tijd om een stap te gaan maken en een stichting te vormen, daarvoor wordt gezocht naar bestuursleden. Heb je affiniteit met biologisch tuinieren, ‘Land van ons’, educatie, verbeteren biodiversiteit, gezonde leefstijl en zin om als bestuurslid de educatieve moestuin verder te helpen? Aanmelden kan bij m.pol@belcombinatie.nl, zie de oproep op de website van de gemeente Eemnes
www.versavrijwilligerscentrale.nl/o/Gemeente-Eemnes1/vacatures/Bestuursleden-Moestuin-Eemnes-gezocht/81012

AvS