Groene lijntjes
Vanuit de educatieve moestuin ging het in optocht naar Het Huis van Eemnes, hier hebben de tuinders samen met de plantsoenendienst van de gemeente een bloembak heringericht. Er staan nu kruiden, eetbare bloemen en groente tussen de planten in de bloembak naast het terras. Deze mini moestuin is een mooie aanwinst voor keuken daar.

Jonge sla
De groene lijntjes naar de scholen worden weer bewandeld door schoolklassen van o.a. de Hobbitstee, zij komen op 8 en 22 mei met 4 schoolklassen naar de moestuin. Groep 6 van De Zevensprong kwam alweer voor de 2e buitenles naar de moestuin. De leerlingen hebben tuinbonenplantjes opgekweekt en geplant, zonnebloemen gezaaid daarna gingen ze met de kweekpotjes en een tekenopdracht terug naar school. Op 20 juni komen zij met het eindresultaat weer naar de moestuin voor een feestelijke afsluiting.

Huiskamerfestival
Op zondagmiddag 26 mei vindt het huiskamerfestival plaats in Eemnes, de moestuin doet mee als locatie. Hier zal operazangeres Gonca Gürsus, ‘Alchemy of Sounds’, 3 keer een optreden verzorgen. Het belooft een bijzondere ervaring te worden, met transformerende frequenties van stem en therapeutische instrumenten te midden van de ont-luikende moes- en bloementuin. Kom je ook?

Het tuinhek staat open op de donderdagmiddag en op zaterdagochtend, wees welkom!