NL-doet (grootste landelijke vrijwilligersactie)
Deze keer zonder vlag aan het hek en zonder de burgemeester en wethouders maar wel met heel veel fantastische hulpkrachten. Op zaterdag 16 maart jl. is er weer heel wat werk verzet: wieden, woelen, vlechten, soppen, kruien en scheppen, niets was te veel en het werd weer super gezellig in de groene huiskamer van Eemnes.

Wat komt er zoal in de moestuin te staan?
Mais, Knolvenkel, sla, andijvie, snijbiet, aardbeien, tuinbonen, sperziebonen, rode kool, tomaten, asperges, palmkool, boerenkool, uien, knoflook, wortelen, peterselie, koriander, rucola, radijsjes, rabarber, eetbare bloemen… etc. En natuurlijk weer veel bloeiers om insecten te lokken en gezellige boeketjes te maken… Oogst gaat weer naar de voedselbank EN! een keertje naar de keuken van het huis van Eemnes, voor een heerlijk moestuin diner.

Programma
Maandag 25 maart*: start project ‘Jonge sla’ met groep 6 van de Zevensprong school
Ca 18 april leggen wij een groen lijntje richting Huis van Eemnes
Zondag 26 mei: huiskamerfestival op de tuin (Groene huiskamer)
Zaterdag 8 juni: open tuindagen Groei en Bloei
Vrijdag 21 juni: langste dag en 2 jarig bestaan met tuindersfeestje

*En! Er liggen mooie, instructieve kijkkaarten, voor groot en klein, in de kas klaar voor onze bezoekers groot en klein.

Elke donderdagmiddag en zaterdagochtend (en als het hek openstaat) is de tuin open. Kom eens rond kijken om te zien wat er allemaal groeit, bloeit en leeft op deze idyllische plek.
Wij zien u graag.

AvS