Muziekcafé Matching Socks
De vierkoppige band Matching Socks speelt semi-akoestische covers van je favoriete hits. Herkenbaar, swingend, gezellig, nooit te luid, met nu en dan een guilty pleasure.

Hun optredens bestaan uit meerstemmige zang, akoestische en elektrische gitaar, contrabas en cajón. Soms komen er ukulele, mondharmonica en tal van percussie instrumentjes aan te pas. Kom op deze zondagmiddag gezellig langs in onze sfeervolle brasserie. Bestel een hapje en drankje, terwijl je geniet van de live muziek.

Praktisch
Datum: 4 februari
Tijd: 15.30 uur
Entree: vrije inloop

Kindertheater De Drakentemmer
Op het eiland Krijt kennen de mensen alleen de kleuren zwart en wit. Alle andere kleuren, zoals rood, groen en blauw zijn ooit uit hun leven verdwenen. Dat had de vuurdraak gedaan zeggen ze, maar niemand weet nog waarom.

Een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje gaat op zoek naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen? Twee acteurs vertellen het verhaal met woorden, liedjes en tekeningen. Met bordkrijt wordt deze voorstelling verbeeld… en soms ook weer uitgeveegd.

Praktisch
Datum: 11 februari
Tijd: 15.00 uur
Entree: € 8,50
Inclusief limonade en een snoepje

Workshop Sogetsu Ikebana
Ikebana, afgeleid van de Japanse woorden ikeru (=leven, scheppen) en hana (=bloem) is een oude kunst die in de 6e eeuw na chr. met het Boeddhisme uit China is gekomen.

De Japanse priester Ono-no-Imoko, die zich als kluizenaar bij een meer in de buurt van
Kyoto terugtrok, was waarschijnlijk de eerste die bloemen en takken schikte in de tempel. Andere priesters volgden zijn voorbeeld en zo ontstond de Ikenobo-
chool. (Ikenobo betekent ‘hutje bij het meer’).

Altijd al meer willen weten van deze Japanse bloemschikkunst?
Kom dan nu laagdrempel kennismaken door deze +/- 3,5 uur durende workshop te volgen. Op een schilderdoek, maak je een wanddecoratie in hoog- en laagreliëf.
Voor het aanbrengen op het doek maak je vooraf een ontwerp met een persoonlijke keuze uit de ter beschikking gestelde materialen: natuurlijk en gedroogd en/of onnatuurlijk, een combinatie kan ook. Vervolgens wordt de schikking op het doek bevestigd.

Neem zelf een schaar of snoeischaartje en een klein (gasten) handdoekje mee!

Praktisch
Datum: 24 februari
Tijd: 13.00 uur
Entree: € 15,-
Inclusief een kopje koffie/ thee

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op onze website: www.huisvaneemnes.nl