Het oog wil ook wat
Bij de inrichting van de moestuin is gekeken naar hoe er mooie doorkijkjes kunnen ontstaan, zo zijn er bijvoorbeeld twee stroken met hoge gewassen naast elkaar gezet. De winterrogge en mais schieten straks hoog op, met daartussen een wandelpaadje. Het bonenhok, van vorig jaar, is blijven staan, tegen deze ‘tunnel’ groeit straks rankende OI kers en Lathyrus omhoog. Bij de bloementuin is nu een poort gecreëerd waar aan beide zijden klimmende hop geplant is. Het is nog vroeg in het seizoen, maar het wordt vast weer een lusthof.

Groei en Bloei
Op zaterdag 8 juni a.s. doet de educatieve moestuin weer mee met de opentuindagen van Groei & Bloei. Vorig jaar kwamen bezoekers uit de wijde omtrek naar Eemnes, dat was een bijzondere ervaring, het leverde mooie gesprekken en uitwisseling op met diverse tuinliefhebbers en ‘kenners’ uit het hele land.

Hagedis gespot
De omgeving van de moestuin is een habitat voor vogels en insecten, er is veel afwisseling in bloei om insecten te lokken en voor de vogels is er genoeg voedsel te vinden. Zomers zoemt het van de bijen en hommels, diverse vlindersoorten en libellen worden gezien en nu ook, voor het eerst, een hagedis! Het gaat goed, binnenkort kan er weer worden geoogst voor de voedselbank, altijd een feestelijk moment op deze fijne plek. kom gerust eens binnenwaaien als het hek openstaat.

AvS