Het tweede huiskamerfestival in Eemnes zal op zondagmiddag 26 mei vast keuzestress opleveren bij verschillende bezoekers, want tussen 13.00 en 17.00 uur treden er die middag maar liefst 28 artiesten op in 24 huiskamers en andere locaties verspreid over Eemnes. Zij spelen samen 78 optredens van 30 minuten. Een waar cultureel bombardement.

• Virtuoos pianospel op de Sleephark, Rietgors of in het Huis van Eemnes?
• Harmonische en meerstemmige samenzang op de Roerdomp, Veldweg of in het Huis van Eemnes?
• Snoeiharde rockmuziek op de Bramenberg of helende therapeutische frequenties van stem en instrumenten in de Groene Huiskamer aan het Wilgenpad?
• Pop- en rockcovers en een jonge DJ in jongerencentrum Impuls?
• Altijd al eens het jaarlijkse concert van Stadskoor Eemnes bij willen woneen?
• Of misschien past humoristische zelfspot van een knullige jonge komiek op de Laarderweg beter bij u.

Kortom: het is teveel om allemaal in dit artikel te benoemen en daarom is er een fraai programmaboekje samengesteld dat huis aan huis wordt bezorgd tussen 10 en 17 mei. Geen boekje ontvangen?

In het Huis van Eemnes / bibliotheek ligt dan ook een stapel van deze boekjes.

Hoe gaat het precies in zijn werk?
Op de website van het huiskamerfestival (www.huiskamerfestivaleemnes.nl) kunt u een bijzonder handige webapp downloaden m.b.v. een QR code. In die webapp, zeer fraai in elkaar gezet door Eric Vos van VTHP webdesign, kunt u op een plattegrond van Eemnes alle speellocaties vinden met daarbij de artiesten en de speeltijden.

Verspreid over de middag spelen de meeste artiesten, de bands en de koren drie keer. Een optreden duurt een half uur en het eerste optreden start om 13.00 uur en de laatste ronde om 16.30 uur. Met het programmaboekje in de hand kunt u als bezoeker zelf een keuze maken welk optreden bezocht gaat worden. Het is wel verstandig om ongeveer 10 minuten voorafgaand aan de starttijd aanwezig te zijn, want als er geen plaats meer in de huiskamer is, kan nog een andere locatie opgezocht worden. We roepen de bezoekers wel dringend op niet tijdens optredens te vertrekken of halverwege een optreden binnen te vallen. Respecteer de speeltijden en de inzet van de artiest. De gastheren en gastvrouwen bepalen zelf, op basis van de hoeveelheid ruimte, hoeveel bezoekers in de huiskamer welkom zijn. De huizen zijn te herkennen aan het rode vaandel met drie grijze bollen, dat ook bij de kunstroute wordt gebruikt. Doordat de begintijden van de voorstellingen verspringen, is het mogelijk performances in verschillende wijken van Eemnes te bezoeken. U kunt zelf vooraf een volgorde uitstippelen, maar garanderen dat u elk gewenste optreden kunt bezoeken, kunnen we niet. Eemnes is te mooi om doorheen te scheuren… Het huiskamerfestival is uitstekend per fiets te bezoeken!
Moeten we vooraf kaartjes kopen?
Nee. Het Huiskamerfestival is dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente Eemnes en een grote groep sponsoren gratis!

De artiesten treden belangeloos op en ook de gastheren en gastvrouwen op de 24 locaties hebben hun huiskamer belangeloos beschikbaar gesteld. Dankzij deze artiesten en de Eemnessers die hun huis hebben opengesteld, kan het organiserend comité u een gevarieerd programma aanbieden. In elke huiskamer is wel de mogelijkheid om een financiële bijdrage te doneren in een bus of d.m.v. een QR code.

De Stichting Een Dijk van Kunst en Cultuur, organisator van het festival, hoopt op een prachtige zondag en wenst u veel plezier tijden de vele optredens.